Ђак генерације 2019/2020. године

Одељенско веће у ОШ „Растко Немањић“ у Дежеви за ђака генерације одабрало је Филипа Словића. Филип је носилац Вукове дипломе, а током школовања је постигао запажене резултате из српског језика и књижевности, из математике и успешно је представљао школу на Фестивалу Стваралаштва Младих од првог учешћа наше школе. Натакмичењу из српског језика је учествовао у 5., 6., 7., и 8. разреду и постигао следеће резултате:

2017. године – 1. местона школском такмичењу;

2018, године – 1. место на школском такмичењу, 2. место на општинском такмичењу, пласман и учешће на окружном тамиичењу;

2019. године – Директно учешће на општинском такмичењу и освојено 3. место на том истом такмичењу

2020. године – 2. место на школском такмичењу, 3. место на општинском такмичењу и пласман на окружни ниво-такмичење „ Књижевна олимпијада“

У школсој 2018/2019. години је учествовао и на такмичењу рецитатора „ Завичај се брани песмом“ за шта је награђен књигом.

Поред ових, показује склоности и интересовања за информатику, енглески језик, историју, физичко васпитање ( учествовао је на такмичењу у стоном тенису, где је освојио 4. место), активан је члан КУД-а „ ГОлија“.

Активно учествује у раду Ученичког Парламента. Има примерно владање. Изузетан је као друг и омиљен у друштву.