Чаробна линија , игра за ученике млађих разреда

Изаберите простор у кући у којем ћете залепити широку лепљиву траку на под, или искористите било шта што је дугачко и уско, на пример: канап, вијачу, старе шалове,..

Просторија може бити ходник или нека од просторија кроз које дете често пролази. Кажите детету да је то чаробна линија, која је дошла да се игра и дајте јој име (нпр. Риста глиста). Смишљајте различите начине кретања.

Објасните да вам је Риста глиста рекла да можете проћи кроз ходник, на пример, само ако стављате пете испред прстију друге ноге, тако да се додирују.

После извесног времена смислите нови начин кретања, као што је скакутање, ходање уназад, ходање на једној нози…

Можете мењати изглед путање (цик-цак, кривудаво, полукружно), можете на путању поставити неки предмет (на пример стари ЦД, коцку,…).

Када дете дође до тог предмета имати нови предлог: да нешто отпевате заједно, да набројите боје, да се окренете у круг, да избројите до 5, ако је могуће да подигне предмет ножним прстима и да га ставите на другу страну линије (оловку, згужвани украсни папир), да убере јабуку са гране (испружи обе руке ка горе и успне се на прсте) и онда је стави на земљу (чучањ).

Препустите се машти и дозволите вашем детету да каже или покаже шта му је шапнула Риста глист.

Уживајте у игри. Ваша стална подршка:Аиша и Данијела